NASA kiest voor WordPress

NASA kiest voor WordPress

NASA kondigt aan dat hun nieuwe website op WordPress zal gaan draaien. NASA werkt daarvoor samen met WordPress VIP, een managed WordPress hosting service voor enterprises.

Deze samenwerking brengt de kracht van ‘s werelds toonaangevende ruimteagentschap samen met de expertise van WordPress VIP, en het resultaat is niets minder dan buitenaards. In juli 2023 kondigde NASA aan dat ze hun wetenschappelijke websites (flagship) zouden vernieuwen. En dat is nog niet alles. Ze voegden hun allereerste on-demand streamingdienst toe en upgraden dit jaar ook de NASA-app. Kortom, ze brengen het universum naar je scherm!

Met deze veranderingen krijgt “iedereen toegang tot een nieuwe wereld aan content van het ruimteagentschap,” zoals NASA opmerkt in hun persbericht. Deze spannende transformatie wordt mogelijk gemaakt door WordPress VIP, een bedrijf dat zich toelegt op enterprise WordPress-oplossingen. Samen werken ze aan het bouwen en hosten van NASA’s WordPress content management systeem (CMS), dat de ruggengraat zal vormen van deze nieuwe online ervaringen.

NASA’s visie is om de mensheid te inspireren
door middel van een eenduidige, eersteklas NASA-webervaring

Jeff Seaton, Chief Information Officer

“NASA’s visie is om de mensheid te inspireren door middel van een eenduidige, eersteklas NASA-webervaring,” zegt Jeff Seaton, Chief Information Officer bij het hoofdkantoor van het agentschap in Washington, D.C. “Het moderniseren van onze belangrijkste websites en het stroomlijnen van de manier waarop het publiek online met onze content omgaat, zijn cruciale eerste stappen om onze informatie toegankelijker, ontdekt en veiliger te maken.”

Neem alvast een kijkje op NASA’s nieuwe vlaggenschipwebsite, aangedreven door WordPress op beta.nasa.gov. Deze publieke bèta is nu live en verzamelt waardevolle gegevens over het gedrag van het publiek, zoekopdrachten op de site, navigatiegebruik en betrokkenheid bij de content.

Het is een reis naar de sterren die je niet wilt missen!