makes your work flow

Aiwos bestaat uit vijf IT-specialisten

René Serier

René Serier

De kracht van Aiwos?
“De vrijheid om oplossingen te vinden die niet standaard zijn. Dus volop aandacht voor wat een klant zoekt en wil vinden.”

René is de IT-er pur sang. Vanuit zijn IT-opleiding kon hij meteen aan de slag bij een IT-detacheerder. Hij stapte in 2006 over naar EY en maakte daar de evolutie mee van vaste telefonie naar VoIP (Alcatel VoIP) binnen een Europees team, dat hij uitbouwde naar een wereldwijd team van 50 mensen in Singapore, India, UK, US, Canada en Argentinië die 24 x 7 x 365 dagen de verantwoordelijk namen voor alle interne communicatie binnen EU. En toch liet René zich in 2020 verleiden de overstap te maken naar Aiwos.

“Ik rook mijn kans binnen dit kleine en flexibele bedrijf steeds te gaan voor de beste oplossing voor de klant. Geen standaard- of de meest uitgebreide oplossing, maar doorgaan totdat de klant tevreden is. Dat bereik je alleen met een sterk team, en dat is er bij Aiwos. Dat geeft een gevoel van kracht waarbij geen uitdaging te groot is!”

Middenvelder
“In een voetbalteam heb ik de positie van de middenvelder die de acties voor iedereen uitzet en bijstuurt waar nodig. Ik verbind en zorg ervoor dat de andere spelers door kunnen. Van collega’s verwacht ik teamwork, openheid en heldere communicatie. Succes en failure gebeuren als team. Wees trots op wat je doet, wat je maakt of waar je je tijd aan besteedt. Maar wees ook open als het mis gaat, daar leer je van en dat deel je met elkaar.”


Melvin Albers

Melvin Albers

De kracht van Aiwos?
“Ik kan altijd bij mijn collega’s terecht om te brainstormen of als ik een klankbord nodig heb. De korte lijnen, het meedenken en snel schakelen met de klant is een kracht van Aiwos. En ieders bijdrage aan een opdracht blijft niet onopgemerkt en wordt enorm positief gewaardeerd!”

Melvin heeft een ICT-achtergrond en weet complexe digitale problemen tot een oplossing te brengen. Daarom werd hij zo nu en dan ingevlogen door Aiwos om te helpen bij diverse opdrachten. Toen het werk voor Aiwos bleef groeien, besloten de partners Melvin deel te laten nemen in het team. Melvin: “Ik zie dit als een compliment! En hoe het nu verder gaat met ‘De Verbouwmeester’? Dat heb ik voorlopig op een laag pitje gezet!”

Bouwen aan Aiwos
“Ik ben een echte aanpakker en ga graag voor klanten aan de slag. Vanuit een frisse blik en nieuwsgierigheid houd ik ook de partners van Aiwos scherp. Ik vind het geweldig om aan een opdracht van een klant te puzzelen binnen de kaders van het systeem. Bovendien vind ik het erg leuk om mee te bouwen aan Aiwos. Bouwde ik voorheen letterlijk aan huizen, nu bouw ik mee aan dit mooie bedrijf met een reputatie die staat als een huis! Ik krijg bij Aiwos het gevoel dat mijn bijdrage er werkelijk toe doet. Dat merk ik ook aan de klant die blij is met het snel geleverde resultaat.”

Aanvoerder in het voetbalteam
“Eerlijk gezegd kan ik totaal niet voetballen en zou ik eerder op de bank belanden! Maar als ik het kon, dan ben ik in mijn element in de rol van aanvoerder. Anderen begeleiden en meedenken over organisatorische aspecten is aan mij besteed.”


Sander van der Windt

Sander van der Windt

De kracht van Aiwos?
“Bij Aiwos staan ze open voor mensen met werkervaring in andere sectoren, maar die affiniteit hebben met IT, zoals ik. Dat past bij de huidige tijd, waarin steeds meer mensen zichzelf willen specialiseren in deze sector.”

De interesse voor ICT was bij Sander al vroeg aanwezig. Maar na anderhalf jaar studie voor systeembeheerder, maakte hij toch een langdurige uitstap naar de Scheepvaart en de Rotterdamse haven. De ICT-sector bleef echter lonken. Na een jaar als freelance webdeveloper in Bonaire, maakte hij de overstap naar Aiwos.

“Als self-taught ontwikkelaar bezit ik een gezonde dosis nieuwsgierigheid en gebruik deze graag om in complexe vraagstukken te duiken en dit tot op de bodem uit te pluizen. Bij Aiwos heeft ieder teamlid unieke kwaliteiten en krijg je de ruimte om deze te benutten in projecten. Iedereen wordt ook aangespoord om ideeën te delen met collega’s. Zo word je telkens weer geïnspireerd.”

Laatste man
“Ik zou in een voetbalteam waarschijnlijk de rol van laatste man op mij nemen. Als back-end liefhebber sta ik natuurlijk graag in de verdediging. Als laatste man bewaar je het overzicht en assisteer je anderen in hun rol waar nodig.”


Jurriaan Koops

Jurriaan Koops

De kracht van Aiwos?
“De persoonlijke aanpak, het goed doorvragen naar de behoefte. Vervolgens slaan we een brug tussen wensen van klanten en digitale oplossingen. Klanten krijgen meer dan ze hadden gevraagd.”

Deze whizzkid was al op 14-jarige leeftijd aan het programmeren. Na wat jaren zigzaggen tussen een studie Elektrotechniek en een tussenjaar voor persoonlijke vorming, stortte hij zich op een opleiding voor Maatschappelijk Werk. Tijdens het werken met mensen bleef de computertechniek aantrekken. Nu combineert hij social en IT-skills tot een mooie mix binnen Aiwos.

“Het geeft veel voldoening om wensen van minder digitaal ingestelde mensen te vertalen naar een prettig werkende oplossing. De puzzel en het maken van de vertaling van niet digitale wensen naar een digitale oplossing is altijd een uitdaging. Ik ben altijd ijverig aan het zoeken naar hoe iets makkelijker, slimmer of efficiënter kan.
Binnen Aiwos ben ik heel goed in staat om het grotere plaatje te zien en ben ik sterk in het doorgronden van complexiteit. Ik heb een redelijk diepgaande kennis van programmeren, ben breed ontwikkeld en weet van veel disciplines wel iets af.”

Verdediger
“Als je mij vergelijkt met een voetbalspeler, heb ik vaak de rol van een verdediger of middenvelder. Ik ben sterk in voorspellen van de aanval, maar minder goed in het snelle voetenwerk.
Ik verwacht van collega’s inzet, eerlijkheid, zelfredzaamheid en collegialiteit. Vraag om hulp als het nodig is en help elkaar verder zowel praktisch als moreel.”


Erik van Beek

Erik van Beek

De kracht van Aiwos?
“Persoonlijke en betrokken benadering. We zijn vaak sneller dan andere IT-organisaties. Geen locked-in voor de klant, dat is vrij uniek. We maken gebruik van open source ontwikkelingen, en we laten klanten meevaren op dat voordeel.”

‘Meester Erik’ noemden zijn leerlingen hem. Maar zijn interesse voor IT en E-learning stak hij niet onder stoelen of banken en werd IT-coördinator van de school. Via een aantal tussenstappen maakte hij de sprong naar het echte IT-werk en startte met Aiwos. Én met plezier!

“Voor mij is werken voor Aiwos zo leuk, omdat we in vrij complexe en spannende omgevingen aan oplossingen bouwen. Het gaat écht ergens over. De klanten zijn vaak blij omdat we snel en – ook al spant het erom – op tijd IT-oplossingen klaar hebben die voor hun werkproces van groot (vitaal) belang zijn. Zij scoren daar ook zelf mee en dat straalt af op ons, dat geeft de échte waardering.

Sommige innovaties komen uit onze koker, andere zijn afkomstig van ontwikkelaars die wij geschikt maken voor onze klanten. Je blijft altijd leren en ontwikkelen. En er liggen ook veel kansen om internationaal aan de weg te timmeren, dat vooruitzicht maakt werken voor Aiwos ook leuk!”

Spits
“Ik breng ondernemerschap, creativiteit en enthousiasme binnen Aiwos. Van iets kleins iets groot maken en gelaagdheid aanbrengen, dát vind ik leuk. In een voetbalteam, ben ik de spits: ik ben continu bezig om met verrassende tactieken door de verdediging heen te breken, ik schrik niet snel terug en houd speloverzicht.
Van collega’s verwacht ik loyaliteit, vertrouwen en delen van ervaringen. Én op een plezierig en gezonde manier gaan voor de doelen die we gezamenlijk stellen.”


Versterk ons team!

Ben jij de IT-professional die het leuk vindt in een gedreven team voor de beste oplossingen te gaan?

– Je bent ambitieus, weet jezelf te motiveren en vindt het prima om vanuit huis zelfstandig te werken en het team op gezette tijden in real life te ontmoeten.
– Je hebt aan een half woord genoeg, werkt snel én gaat voor kwaliteit.
– Je kunt goed samenwerken, zowel met de klant als met je collega’s.

Versterk dan ons team en kom werken bij Aiwos!