makes your work flow

Casus 1 Succesvol versterken subsidieproces overheid

Uitdaging van de klant

Een landelijke uitvoeringsorganisatie van de overheid krijgt onverwachts een subsidie beschikbaar voor organisaties met een specifieke SBI-code. Meer dan 12.000 potentiële aanvragers kunnen een beroep doen op deze subsidie en een team van zeventig mensen wordt klaargestoomd om de aanvragen te behandelen.

Het succes van de subsidie is afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen die worden ingezonden, een snelle en adequate verwerking, beoordeling en toekenning van de subsidie.

Een flinke uitdaging!

De oplossing van Aiwos

 1. Aiwos ontwikkelt op korte termijn een toegankelijk webformulier voor subsidieaanvragers:
  1. Het KvK-nummer en de SBI-code worden direct gevalideerd aan de hand van bekende KvK-gegevens, de geldigheid, tenaamstelling en het IBAN worden gecheckt bij SurePay.
  2. Het formulier voldoet aan de laatste webrichtlijnen voor vormgeving, beveiliging en toegankelijkheid (WCAG 2.1).
  3. Aanvragers krijgen toelichting, waardoor ze het formulier snel invullen en alle relevante documenten direct kunnen uploaden. Dit versnelt de subsidiebeoordeling en toekenning.
  4. Aanvragers krijgen na verzending automatisch een e-mail met toelichting over het vervolgproces en een PDF-afschrift met alle ingevulde gegevens.
 2. Aiwos faciliteert een efficiënte verwerking, verrijking en beoordeling:
  1. Binnengekomen aanvragen worden doorgestuurd naar een beveiligde behandelomgeving, waar zowel medewerkers van de uitvoeringsorganisatie als een externe jury-commissie kunnen inloggen met 2-factor autorisatie.
 3. Aiwos ondersteunt beheren, analyseren, exporteren en archiveren:
  1. Volledige en door de jury goedgekeurde aanvragen worden aangeleverd aan het betalingssysteem.

De klant over dit project

Aiwos was voor ons een gouden greep. Aiwos ontwikkelde aanvraagformulieren voor onze klanten die zowel in structuur als inhoud meteen helder zijn en dus gemakkelijk in te vullen. Toen ook externe partijen betrokken moesten worden als beoordelaars dacht ze mee en kwam met onverwachte oplossingen voor (externe) beoordelingsportalen.

De mensen van Aiwos kunnen goed luisteren, zijn op de gekste tijden beschikbaar en oplossingsgericht. Ze komen regelmatig met voorstellen waar we zelf niet aan hebben gedacht. Aiwos levert echt maatwerk en komt altijd met een oplossing! We zijn als organisatie digitaal professioneel geworden. Dat was zonder Aiwos niet gelukt.

Ik zou niet weten wat we zonder Aiwos zouden moeten!


 • Adviseur Subsidies
 • Senior Medewerker Rijksoverheid

Geïnteresseerd?

Neem direct contact op.

stuur een e-mail naar
info@aiwos.com
of app naar
06 – 5583 4991