Nieuwe WordPress websites

OPLOSSINGEN

Nieuwe WordPress websites

De meeste platforms en portalen hebben meerdere gebruikers met verschillende wensen en behoeften. Hoe combineer je die op een goede manier zonder afbreuk te doen aan de digitale oplossing? Aiwos weet hoe je dit op een goede manier aanpakt in het bouwproces van een nieuwe WordPress website.

Aiwos is gespecialiseerd in proces- en data intensieve websites 

Laten we voorop stellen dat het aantal soorten websites talrijk is. En dat geldt ook voor de doelen waar een website aan bijdraagt. Aiwos is gespecialiseerd in het bouwen van websites die data verwerken en/of processen faciliteren. Voor dit type website is het onvoldoende om alleen de webpagina’s te definiëren; het vergt denkwerk om workflows te concretiseren en vervolgens online te faciliteren. Aan wat voor websites kun je dan denken?  

 • Jureringsplatformen 
 • Eventwebsites (of andere registraties) 
 • Subsidieplatforms en -portalen (of andere aanvragen) 
 • Dossierportalen  
 • Onderzoek platformen 
 • Dynamische contentplatformen 
 • Business Process Management 
 • Zaaksystemen 

De realisatie van een succesvol subsidieplatform

In no time een platform bouwen voor een nieuwe subsidie met in potentie 12.000 aanvragers? Dat realiseerde Aiwos voor de grootste landelijke uitvoeringsorganisatie van subsidies.

De realisatie van een succesvol subsidieplatform

In no time een platform bouwen voor een nieuwe subsidie met in potentie 12.000 aanvragers? Dat realiseerde Aiwos voor de grootste landelijke uitvoeringsorganisatie van subsidies.

Platforms 

Platforms bedienen in de regel externe gebruikers. Een platform is méér dan een platte landingspagina waarmee je bijvoorbeeld een specifiek campagnedoel realiseert. Een platform biedt allereerst content om de gebruiker juist en volledig te informeren. Hoe uitgebreid de informatie op het platform is, hangt uiteraard af van de complexiteit van het doel. Een subsidie aanvragen brengt vaak meer voorwaarden met zich mee dan bijvoorbeeld het aanmelden voor een evenement. Uiteindelijk is het doel van elk platform hetzelfde: de gebruiker het zo makkelijk mogelijk te maken het einddoel te bereiken. Zonder onnodige stappen en barrières.   

Portalen  

Dit type websites realiseert Aiwos voor digitale werkprocessen. Deze portalen zijn goed beveiligd en multifunctioneel, zodat elke workflow mogelijk is. Denk aan deze acties:

 1. Documenten opvoeren en feedback hierop loggen 
 2. Geautomatiseerde dataverrijking van ingevoerde gegevens 
 3. Het klaarzetten van communicatiemiddelen, zowel online als offline 
 4. Overzicht bieden van uitgevoerde acties 
 5. Gebruikers alarmeren dat een actie vereist is 

Combinatie 

Uiteraard triggert het gedrag van externe gebruikers regelmatig de workflows van interne gebruikers. Daarom koppelt Aiwos regelmatig deze twee websites aan elkaar, zodat handmatige acties overbodig zijn en de foutgevoeligheid afneemt. 

Bij het bouwen van nieuwe WordPress websites is het van belang de werkprocessen vooraf uit te denken.
Aiwos helpt werkprocessen uit te denken zodat platforms en portalen deze optimaal ondersteunen.

AVG en veiligheid 

De AVG geldt voor elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt en daar is al snel sprake van. Welk bedrijf vraagt geen NAW-gegevens op, van klanten, prospects of andere gebruikers? De digitale oplossingen van Aiwos zijn AVG-proof, zelfs voor bijzondere persoonsgegevens zoals medische informatie. Indien Aiwos op basis van de uitgedachte workflows AVG-acties signaleert die buiten de website om noodzakelijk zijn, dan attendeert zij opdrachtgevers hierop. 

Het werken met open source software zoals WordPress is prettig vanwege regelmatige updates zodat je direct van verbeteringen kunt profiteren. Deze updates betekenen wel dat je regelmatig moet controleren of jouw systeem geen veiligheidsrisico loopt. Aiwos heeft hier een workflow voor ontwikkeld zodat elk risico wordt uitgesloten.  

Inmiddels heeft Aiwos met WordPress oplossingen complexe en data-intensieve processen in goede banen geleid. Landelijke overheidsinstanties waar Aiwos op continue basis voor werkt, vereisen frequente penetratietesten. Wij slagen met vlag en wimpel.  

Aansluiting op elk gewenst systeem mogelijk 

Het komt vaak genoeg voor dat Aiwos een stukje van een grotere puzzel helpt op te lossen. De website maakt onderdeel uit van een groter digitaal ecosysteem en dan heb je te maken met andere software. In dat geval zorgt Aiwos ervoor dat het ontwikkelwerk naadloos aansluit op bestaande systemen. Voorbeelden hiervan zijn softwaresystemen ontwikkeld met Microsoft 365®. Dat is het voordeel van open source software en de uitgebreide mogelijkheden die API-koppelingen bieden. Benieuwd naar een uitgebreide lijst van onze koppelmogelijkheden? Bekijk deze dan hier. 

Het design 

De look en feel van een website draagt sterk bij aan de gebruikerservaring. Je kunt zelfs stellen dat het daarmee begint, want welke eerste indruk geeft jouw website? Aiwos werkt samen met merken met uitgebreide brandbooks en styleguides, maar ook met organisaties die dat niet hebben of juist het momentum van een nieuwe website aangrijpen voor een opgefrist merk.  

In het eerste geval weet Aiwos precies welke WordPress themes de juiste basis voor de gewenste huisstijl vormen. De gerealiseerde website krijgt een look en feel die 100% aansluit bij de wensen (en eisen) uit het brandbook. 

In het tweede geval kan Aiwos ondersteunen in de realisatie van een nieuw design. Dat doen we door designers te introduceren waar wij succesvol mee hebben samengewerkt.  

Redesign bestaande website

Bestaat jouw website al en wil je deze laten vernieuwen? Dan kan Aiwos uiteraard ook ondersteunen. Bij onze oplossing Herbouw of optimalisatie vertellen we jou er alles over.