Herbouw of optimalisatie

OPLOSSINGEN

Herbouw of optimalisatie

De kans is groot dat jouw huidige oplossing meerdere jaren geleden is bedacht en gelanceerd. Inmiddels zijn de wensen van je gebruikers veranderd, zijn er talrijke digitale mogelijkheden bijgekomen en is jouw platform, portal, website of intranet niet meer up -to- date. Wat kan Aiwos betekenen bij het herbouwen van jouw oplossing of de optimalisatie daarvan?

Het vernieuwen van een bestaand platform of portal brengt specifieke uitdagingen met zich mee, zoals het behoud van cruciale functionaliteiten, de migratie van content én ongetwijfeld het doorvoeren van verbeteringen. Aiwos is jouw digitale partner die zorgt voor de gewenste vernieuwing zonder dat goede elementen verloren gaan.  

Samen doelstellingen bepalen  

Het begint met samen de aanleiding voor de gewenste veranderingen bespreken en bepalen wat de gewenste uitkomst is. Dat geldt natuurlijk ook wanneer je een nieuw initiatief begint, maar bij bestaande websites is deze vraag vaak lastiger te beantwoorden. Je weet wat je hebt en je weet niet wat je krijgt. Dat gevoel speelt vaak mee bij de betrokken stakeholders. Afscheid nemen van bepaalde componenten of functionaliteiten kan lastig zijn. Aiwos helpt om deze keuzes te maken met het einddoel voor ogen.  

Contentmigratie 

Een ander belangrijk topic bij het herbouwen (of bij sommige optimalisaties) is dat bestaande content ook in de vernieuwde oplossing beschikbaar moet zijn. De meeste opdrachtgevers van Aiwos betrekken daarom hun contentmanagers in het proces om samen met Aiwos een succesvolle migratie te realiseren.  

Een WordPress website voor onderwijsvernieuwing

Een nobel doel: onderwijsvernieuwing door het verzamelen en beoordelen van ideeën van leerkrachten. Maar hoe leid je dat -online- in goede banen zodat de beste initiatieven komen bovendrijven?

Een WordPress website voor onderwijsvernieuwing

Een nobel doel: onderwijsvernieuwing door het verzamelen en beoordelen van ideeën van leerkrachten. Maar hoe leid je dat -online- in goede banen zodat de beste initiatieven komen bovendrijven?

 

 

Procesveranderingen 

De aanleiding voor het vernieuwen van websites is regelmatig dat het huidige CMS niet flexibel genoeg is om gewenste veranderingen door te voeren. Het blijkt vaak een uitdaging om nieuwe processtappen toe te voegen aan workflows. Soms is zelfs het toevoegen van een extra vinkje in een registratieformulier al lastig.

Bij de herbouw van een bestaand platform of portaal begint Aiwos met het opnieuw uitdenken van workflows. Dit leidt ertoe dat wij de juiste aanpassingen doorvoeren. Inefficiënties waar opdrachtgevers zich aan storen behoren door deze werkwijze direct tot het verleden.

Voorbeeld optimalisaties 

Aangepaste online processen leiden niet altijd tot een complete herbouw van een website. Afhankelijk van de omvang van de gewenste wijzigingen en de complexiteit daarvan, kan het optimaliseren van het huidige systeem de juiste oplossing zijn. Aan wat voor optimalisaties kun je dan denken? 

  1. De integratie van slimme formulieren in bestaande oplossingen maakt vaak al een wereld van verschil
  2. Het realiseren van specifieke API-koppeling kan ook helpen om beperkingen weg te nemen  

Lees meer over slimme formulieroplossingen op Gravity WP, het zusterbedrijf van Aiwos. Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van API-koppelingen, klik hier.

Elementen die overeenkomen met nieuwbouw 

Uiteraard zijn er zaken die zowel voor nieuwe websites gelden als voor herbouwde varianten. Voorbeelden daarvan zijn AVG-compliancy, veiligheid, eventuele API-koppelingen en de match met bestaande systemen.


Je leest er in onze toelichting over nieuwe WordPress websites alles over. 

Met de gebruikersinzichten van het bestaande platform kunnen verbeteringen factbased geformuleerd worden.
Met de gebruikersinzichten van het bestaande platform kunnen verbeteringen factbased geformuleerd worden.