API-koppelingen

OPLOSSINGEN

API-koppelingen

Aiwos ondersteunt in de realisatie van specifieke API-koppelingen. Deze koppelingen maken bestaande werkprocessen vaak een stuk makkelijker en tegelijkertijd betrouwbaarder.

Bijna alle API-koppelingen zijn mogelijk 

Eigenlijk kan Aiwos álle gewenste koppelingen met behulp van API's realiseren. Maar omdat er altijd koppelingen zijn die nieuw zijn, houden wij het erop dat bijna alle API-koppelingen mogelijk zijn. 

Om de mogelijkheden toch wat concreter te maken, bieden wij jou deze voorbeeld toepassingen: 

 • API-koppelingen tussen registratieformulieren en marketing automation systemen (zoals Hubspot, Active Campaign) 
 • Het vergemakkelijken van je salesproces door een koppeling met je CRM-systeem (zoals Agile CRM) 
 • Het realiseren van soepele betaalprocessen door een koppeling met API's zoals 2checkout, Mollie en PayPal 
 • Maak eenvoudig en geautomatiseerd business reports over jouw platform of portal (met bijvoorbeeld Google of SVG Charts) 
 • Het koppelen van documentbeheer aan het opslagsysteem naar keuze (denk aan Dropbox en OneDrive) 
 • En uiteraard talrijke vormen van geautomatiseerde dataverrijking of –controles die door API-koppelingen mogelijk worden gemaakt 

Wil je nog meer voorbeelden zien? Bekijk dan deze lijst met API-koppelingen. 

Veelgevraagde API's 

Wij zien bij onze opdrachtgevers regelmatig de vraag naar SurePay terugkomen. Vandaar dat we deze API-koppeling om de juistheid van IBAN-gegevens te checken hieronder in detail toelichten. De verschillende API's van de Kamer van Koophandel behoren vaak tot de basisbenodigdheden wanneer onze opdrachtgevers informatie opvragen bij het bedrijfsleven. Ook die API-koppelingen lichten we daarom graag toe. 

De realisatie van een succesvol subsidieplatform

In no time een platform bouwen voor een nieuwe subsidie met in potentie 12.000 aanvragers? Dat realiseerde Aiwos voor de grootste landelijke uitvoeringsorganisatie van subsidies.

De realisatie van een succesvol subsidieplatform

In no time een platform bouwen voor een nieuwe subsidie met in potentie 12.000 aanvragers? Dat realiseerde Aiwos voor de grootste landelijke uitvoeringsorganisatie van subsidies.

IBAN-Naam Check van SurePay: snel duidelijkheid over juistheid IBAN-gegevens 

De uitdaging:

Steeds vaker vragen bedrijven, stichtingen, fondsen en overheden via een online formulier IBAN-informatie op voor uitbetalingen. Het controleren van deze bankinformatie verloopt vaak handmatig en is arbeidsintensief.

Veelgehoorde uitdagingen zijn:    

 • Hoe weet je zeker dat de ingevulde naam hoort bij het bankrekeningnummer?  
 • Hoe help je klanten die per ongeluk een typefout maken?    
 • Hoe controleer je of het ingevulde IBAN van een organisatie of van een particulier is?  
 • Hoe check je of het IBAN nog actief is?   

De antwoorden op deze vragen zijn cruciaal om de juistheid van de ingevoerde gegevens na te gaan en om fraude tegen te gaan.  

De oplossing: 

Met de IBAN-Naam Check API van SurePay voor Bedrijven behoren tijdrovende controles tot het verleden. Maar een koppeling met deze oplossing en jouw website is vaak maatwerk en vereist specialistische kennis. 

Aiwos heeft daarom een API-koppeling ontwikkelt met deze SurePay applicatie om verschillende controles op het ingevulde IBAN en de naam van de rekeninghouder efficiënt en real-time uit te voeren 

Aiwos kan jouw organisatie ondersteunen bij het implementeren van de SurePay IBAN-Naam Check in bestaande online webformulieren of met slimme tools die inhaken op jouw workflow.  

Dat kan op verschillende manieren: 

 1. Maakt jouw organisatie gebruik van een WordPress website met Gravity Forms, dan hebben wij een plugin voor je klaar staan die direct geïmplementeerd kan worden. Deze add-on voor Gravity Forms voegt een IBAN-veld toe aan de geavanceerde velden.   
 2. Werkt jouw organisatie met een ander CRM? Of zijn er specifieke wensen om rekening mee te houden? Dan zorgen wij voor een op maat implementatie van de API-koppeling. 

Nog geen webformulier of platform beschikbaar? 

Heb je nog geen eigen oplossing voor het maken van webformulieren en portalen? Dan helpen we je uiteraard graag met het bouwen van een veilige, toegankelijke en eventueel afgeschermde omgeving die past bij jouw werkproces. In deze omgeving implementeren wij direct de IBAN-Naam Check van SurePay.    

api-koppelingen zoals SurePay
De SurePay API is gekoppeld aan Gravity Forms. Bij het bouwen van het formulier waarin je de IBAN-informatie opvraagt, realiseren wij meteen de geautomatiseerde check door SurePay.
api-koppelingen zoals SurePay
Je kunt vervolgens in de instellingen van het formulier bepalen hoe de validatie moet plaatsvinden. Je bent dus flexibel in welke variabelen je laat meewegen.

KVK Handelregister Zoeken: snelle dataverrijking van bedrijfsgegevens 

De uitdaging: 

Onze opdrachtgevers vragen op hun platform vaak gegevens op bij organisaties, bijvoorbeeld in het aanvraagproces voor een subsidie of het aanmeldproces voor een donatie of vrijwilligersactie. 

Dan spelen er twee uitdagingen: je wilt als behandelaar van de ingevoerde gegevens geen handmatige controles uitvoeren én je wil de gegevensinvoer voor de gebruiker laagdrempelig maken. 

Nog vaak genoeg worden registergegevens handmatig opgezocht in de KvK databank en handmatig overgetypt. Dat leidt tot foutgevoelige situaties die eenvoudig te voorkomen zijn. Tel daarbij de tijdswinst op door een geautomatiseerde en betrouwbare data-koppeling en je begrijpt waarom wij voorstander zijn van onderstaande oplossing. 

De oplossing: 

De Kamer van Koophandel (KvK) biedt verschillende API’s waarmee je ingevoerde gegevens met informatie uit het handelsregister kunt verifiëren en indien gewenst uitbreiden.   

Via de API KVK Handelsregister Zoeken verzamel je eenvoudig de juiste naamgegevens van bedrijven en de locatiedata. Met de API’s voor basisgegevens en het vestigingsprofiel verrijk je jouw data met andere variabelen.   

Het realiseren van koppelingen met KvK API’s voert Aiwos wekelijks uit, omdat de basisinformatie over bedrijven een noodzakelijke (en daarom populaire) verrijking is van formulieren.  

Dit is een selectie van de basisinformatie
waarmee we data geautomatiseerd kunnen verrijken
met behulp van KvK API’s.